Crkva u Čačku
Foto: Printscreen/RINA

Genadij Curkov, biznismen iz ruskog grada Orela, osumnjičen je za kidnapovanje jednog od najpoštovanijih ruskih crkvenih starešina, shiarhimandrita Ilije Nozdrina.

Prema pisanju ruskih medija, u noći između 4. i 5. septembra nepoznata lica su došla u manastir Sporiteljnica hlebov, iznela duhovnika i krenula sa njim u nepoznatom pravcu.

Kako se vidi na snimku nadzorne kamere, starac Ilija je sedeo na stolici i molio se, koju su osumnjičeni izneli iz hrama.

Prema preliminarnim podacima, glavni motiv zločina je otkup, ali se razmatra i lični sukob. Curkov je bio pomoćnik starca Ilije i zajedno su otvorili fond koji je prikupljao novac za izgradnju duhovnog centra Vjatski Posad.

 

https://www.alo.rs/vesti/svet/942779/otac-kidnapovao-cerkicu-u-crnoj-gori-pa-pobegao-preko-granice/vest

 

Pre dva dana, na Telegram kanalu "Orlovski Kolos", koji je osnovao i vodio Curkov, objavljeno je da su na dan otmice shiarhimandrit Ilija i Curkov zajedno položili kamen temeljac za novi hram.

Biznismen je priveden 7. septembra u gradu Bolhov u Orelskoj oblasti, nakon čega je prebačen u Moskvu.

Shiarhimandrit Ilija Nozdrin je jedan od najpoznatijih ruskih staraca. Bio je i ispovednik samog patrijarha Kirila.

Patrijarh Kiril je početkom ove godine odobrio preseljenje starca Ilije iz Moskve u manastir, nakon što se više vernika žalilo na njega.

On je poznat i po tome što je 2018. godine blagoslovio ruskog predsednika Vladimira Putina nakon polaganja zakletve.

(Kurir)

BONUS VIDEO 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading