Avion se srušio pri poletanju
Foto: Printscreen/Printscreen/X/@GerryS

ATR 42 avio-kompanije Trigana Air izleteo je sa piste prilikom poletanja. Letelica je završila u žbunju pored uzletno-sletne staze a avion je pretrpeo ozbiljna oštećenja.

Avion registracije PK-YSP trebao je jutros da obavi let IL292 između grada Serui (ZRI) i aerodroma Džajpura-Sentani (DJJ) u Indoneziji. ATR 42-500 počeo je da se zaleće na pisti 28 ali je posada iz još uvek nepoznatih razloga odlučila da odustane od poletanja, piše Aviation Safety Network.

 

 

Letelica je u tom trenutku skrenula ulevo i izletela sa piste, završivši u žbunju i vegetaciji pored uzletno-sletne staze. ATR je nasatvio da se kreće još 20 metara nakon izletanja pre nego što se u potpunosti zaustavio. Stajni trap turboelisnog aviona se urušio.

U avionu je bilo 42 putnika, od kojih jedna beba, kao i šest članova posade. Svi su uspeli bezbedno da izađu iz aviona ali trenutno nema informacija o povređenima, preneo je Detik News.

 

 

PK-YSP je 26 i po godina star ATR 42-500. Proizveden je 1998. godine i prvobitno je leteo za Eurowings. Avion je tokom godina obavljao letove za nekoliko nemačkih i poljskih avio-kompanija, pre nego što je u 2013. godini došao u flotu Indonesia Air Transport.

Prema podacima servisa Planespotters, avion od 2018. godine leti za Trigana Air i trenutno ima status "otpisan".

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading