Milojko spajić
Foto: Alo/Printscreen

On je podsetio da je Milatović na isti način ranije opstruirao dobijanje IBAR-a.

Ocenio da se Milatović zalaže da se ne povećavaju plate i penzije.

– Ako ste protiv programa vi se zalažete sa smanjenje standarda građana. Sedemdesetpet hiljada penzionera imaju uvećanje penzije, kroz program Evropa sad 2. Sada predsednik pokušava da spreči rast zarada za zaposlene. To nećemo dozvoliti – poručio je Spajić i dodao da će  odložiti put u Njujork i druga službena putovanja dok se ne usvoje svi zakoni.

On je naveo da je u julu od turističke sezone zabeležen rast prihoda od 20 odsto.

Spajić je istakao da je danas raspisan tender za idejni prokjekat obilaznice oko Podgorice.

– I to obilaznice autoputem koja ide od Smokovca odnosno od tačke gde počinje autoput trenutno i ona će da povezuje Smkovac i koridor koji ide prema severu, da povezuje sa koridorom koji ide prema zapadu, odnosno sa brzom cestom koja je u planu prema Nikšiću. Na taj način ćemo da rasteretimo dobar deo saobraćaja, svedoci smo zakrčenja puteva u Podgorici i velike koncentracije saobraćaja nažalost kroz centar grada – istakao je Spajić i dodao da bi igradnja deset kilometara ove deonice autoputa trebalo da oko 180 do 200 miliona evra.

– Idejni projekat treba da nam pokaže koliko će tačno da košta. Imamo najave iz EU da će učestvovati u finansiranju ovog projekta – rekao je Spajić.

On je kazao da će uskoro ući u projekat brze saobraćajnice od Nikšića prema Sarajevu.

– Nikada nismo sarađivali sa DPS-om. Izjavu Milatovića da sam sa DPS-om pripremao zakone o kripto valutama smatram diverzijom – rekao je Spajić.

Spajić je postavio pitanje o kakvim se kripto zakonima radi.

– Je li onim kripto zakonima koje je Evropska unija upravo usvojila kao set zakona koji kreću sa primenom od januara 2025. godine. Jel treba da zaustavimo evropske integracije da bi zadovoljili gospodina predsednika ili gospodina Abazovića ili nekog drugog sa te liste – rekao je Spajić.

Spajić je rekao da je budžet predsednika Jakova Milatovića sada duplo veći nego za vreme predsednika Mila Đukanovića.

Prema njegovim rečima,  smanjenje PDV-a bi samo omogućilo trgovcima da povećaju marže, jer ranija smanjenja PDV-a ni u jednom slučaju nisu dovela do smanjenja cena.

Bonus video:

https://player.target-video.com/previews/index/1695315/27120/

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading