izbori na krimu
Foto: Printscreen/YouTube/ Euronews по-русски

„Jedinstvena Rusija je pobedila velikom razlikom, partija je predložila više od 36.000 kandidata za 35.000 mandata i osvojila apsolutnu većinu. Partija je potvrdila status vodeće političke snage“, rekao je Jakušev, a prenio je Tass.

Prema podacima koje je naveo, kandidati iz Jedinstvene Rusije pobedili su na svim izborima za visoke regionalne zvaničnike, a na izborima za zakonodavne skupštine u 13 konstitutivnih entiteta Ruske Federacije stranka je dobila 545 od 659 mandata.

Jedinstvena Rusija je pobedila i na opštinskim izborima.

Od 6. do 8. septembra u ruskim regionima održano je skoro 4.000 izbornih kampanja na svim nivoima.

Neposredni izbori za šefove konstitutivnih entiteta Ruske Federacije održani su u 21 regionu.

U 13 konstitutivnih entiteta Ruske Federacije poslanici su birani u zakonodavne skupštine. Dopunski izbori u Državnu dumu takodje su održani u tri jednomandatne izborne jedinice.

EU: Ne nameravamo da priznamo

Evropska unija ne namerava da prizna legitimitet izbora za krimski parlament i lokalne savete, saopštila je Evropska služba za spoljne poslove.

„EU ne priznaje takozvane izbore i njihove rezultate na Krimu. Oni su nevažeći i ne mogu imati nikakve pravne posledice“, navodi se u saopštenju.

Osim toga, EU je takođe zapretila „posledicama“ za one koji su bili uključeni u organizovanje i sprovođenje glasanja na Krimu očigledno zaboravljajući da se Krim vratio pod okrilje Rusije nakon referenduma, u martu 2014. godine, a to je podržalo 96,77 odsto građana.

Bonus video:

https://player.target-video.com/previews/index/1756497/37042/

Tanjug

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading