dubrovnik
Foto: Alo/Foto: Prinstcreen

Otklanjajući posledice nevremena i obilne kiše u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, vatrogasci su u ponedeljak imali 40-ak intervencija ispumpavanja vode iz objekata na području Dubrovnika, Konavala, Ploča, Metkovića i Orebića, objavila je Civilna zaštita, javlja Večernji list.

 

 

Takođe, Županijski centar 112 Dubrovnik primio je pet dojava o klizištima i desetak za odrone, objavljeno je na Fejsbuku Civilne zaštite. Državni put DC 8 Prapratno - Zaton Doli bio je zatvoren za sva vozila od 11.05 do 16.10.

Zbog nove obilnije kiše koja se očekuje, prognostičari DHMZ-a podigli su nivo upozorenja za dubrovački region na crveno. Upozoravaju na moguće obilne i izražene pljuskove sa grmljavinom i olujnim vetrom, a moguće su urbane i bujične poplave, naročito u mestima gde su već danas pale znatne količine kiše. Iz Civilne zaštite pozivaju građane na pojačanu opreznost.

Županijski centar 112 Zadar primio je tokom dana više dojava građana o posledicama nevremena praćenog jakom kišom, koje je u poslepodnevnim satima zahvatilo i područje Zadarske županije. Dojave su se odnosile na poplavljena dvorišta, prodor vode u objekte, vodu na županijskom putu u Podgradini, kao i oborene grane u Zadru. Na teren su poslate nadležne vatrogasne jedinice, naveli su iz Civilne zaštite.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading