Sanija Ameti
Foto: Alo/Printscreen

Mladi desničarske Švajcarske narodne stranke podneli su krivičnu prijavu protiv Ameti, koja je poreklom iz BiH, zbog kršenja slobode vere i bogoslužja, objavila je juče ta stranka.

Nikolas Rimoldi, osnivač Mass-Voll pokreta, pokrenutog kao protest protiv pandemijskih mera, takođe je najavio da će podneti prijavu.

Nakon što je švajcarski dnevnik Blick objavio fotografije koje je Ameti objavila na Instagramu u nedelju, nije trebalo dugo da 32-godišnja političarka odgovori na kritike.

Obrisala je slike i napisala da nije bila svesna što je uradila te je zatražila oproštaj.

 Ali nije se završilo na tome.

Usred kritika, Ameti je podnela ostavku na mesto vodstva Zelenih liberala u Cirihu.

Stranka takođe razmatra postupak isključenja, prema izveštaju švajcarske javne televizije SRF, prenosi Index

"Prema mišljenju vođstva stranke, daljnje članstvo Sanije Ameti u Zelenim liberalima naštetilo bi ugledu stranke. Kako bi se sprečila daljnja šteta, stranka zahteva da se odmah pokrene postupak isključenja", saopštila je stranka.

Ameti je kao metu za pucački trening iskoristila katalog aukcijske kuće Koller, i to prikaz Marije s malim Isusom u naručju.

Na Instagramu je Ameti, koja u slobodno vreme i inače voli pucati, objavila dve fotografije s pucanja u fotografiju Marije i Isusa.

Na fotografiji na kojoj je izbliza uslikana izrešetana slika, primetno je dvadesetak rupa od metaka.

Ameti je rekla da je slučajno imala umetnički katalog kod sebe i da nije obraćala pažnju na verski sadržaj slike.

Švajcarski mediji pisali su da je Ameti rođena u BiH da je Švajcarsku je s roditeljima došla kao izbeglica 1995. godine. Neki spominju i njezine veze s Kosovom. Ameti se izjašnjava kao Muslimanka.

Bonus video:

https://player.target-video.com/previews/index/1695362/27120/

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading