Nasilje u vrtiću
Foto: Printscreen/Twitter

Istraga je pokrenuta u vrtiću u 15. arondismanu u Parizu nakon što su kamere zabeležile vaspitačicu kako fizički zlostavlja trogodišnje dete.

Snimak ovog uznemirujućeg incidenta proširio se društvenim mrežama, a direktorka vrtića, Nikola Belube, zatražila je hitnu suspenziju odgovorne vaspitačice.

Prema pisanju lista "Le Figaro", roditelji pretučenog deteta podneli su tužbu protiv vaspitačice, nakon što su saznali da je njihova trogodišnja ćerka bila žrtva nasilja.

Snimak može biti uznemirujući.

Na snimku se vidi kako vaspitačica snažno udara dete, koje od jačine udaraca pada na pod. Dete plače nekontrolisano, dok druga deca, zbunjena i uplašena, nemo posmatraju scenu, nesposobna da pomognu svojoj drugarici.

Nakon udaraca, vaspitačica šalje dete u ćošak, prska mu po licu nepoznatu tečnost i sarkastično pita: "Eto, je l' ti sada bolje?"

Snimak je navodno načinila majka jednog deteta iz grupe 3. septembra. Nakon što je zabeležila ove šokantne scene nasilja, odmah je otišla do roditelja pretučene devojčice i pokazala im šta se desilo.

Majka je za medije rekla da je dete sada prvi put krenulo u mlađu grupu i da se dete i prethodnih dana požalilo da dobija batine.

"Video je nastao kada je druga majka bila prisutna. Ona je prvo pomislila da vaspitačica pokušava da smiri detetov plač", rekao je advokat porodice.

Majka kaže da je detetu pružena lekarska i psihološka pomoć, te da je dete pretrpelo traume, da više nikog ne gleda u oči i da odbija da priča o vaspitačici iz vrtića.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading