ČEČENI SE SPREMAJU ZA POKRET Hitno se oglasio Kadirov
Printscreen

"Na poligonu centra za obuku Burunskoe u Šelkovskom okrugu održane su vežbe artiljerije, specijalnih snaga i jedinice bespilotnih letelica Uprave ruske garde za Čečensku Republiku. Borbene pripremne aktivnosti odvijale su se pod rukovodstvom prvog zamenika načelnika Zemaljske uprave, pukovnika Sultana Rašajeva", naveo je Kadirov.

Prema njegovim rečima, specijalci su učestvovali u taktičkoj obuci sa gađanjem uživo. "Oni su uključili u vežbe strukturne jedinice teritorijalne policije za nerede 'AKHMAT-1', minobacačku bateriju i odeljenje za upravljanje bespilotnim letelicama", naveo je Kadirov.

"Tokom vežbi uvežbavana je i taktika dejstava jedinica specijalne namene Uprave ruske garde u Čečenskoj Republici prilikom izvođenja tragačkih radnji za utvrđivanje lokacije i uništavanja diverzantsko-izviđačkih grupa tokom izvođenja vojnih operacija. Veoma je važno da je tokom vežbi posebna pažnja posvećena iskustvu učešća ljudstva u specijalnoj vojnoj operaciji, što je omogućilo da se u realnoj situaciji razrade problemi sa kojima se jedinice suočavaju tokom borbenog zadatka", stoji dalje u objavi na Telegramu.

 

 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading