Nihad Sarajkić
Foto: Printscreen/facebook

Pred Većem Kantonalnog suda Sarajevo kojim je predsedavala sudija Indira Jahić, tužiteljka je navela i ostale razloge zbog koji smatra da je dokazana osnovana sumnja da je Sarajkić počinio ubistvo na bezobziran i nasilnički način te da je ugrozio i sigurnost građana Sarajeva.

Tužiteljka je, između ostalog, ukazala na vreme i mesto izvršenja krivičnog dela. Reč je o Vilsonovom šetalištu koje građani Sarajeva koriste za razonodu i odmor, te da se ubistvo desilo u vreme završetka radnog vremena kada je povećan broj građana u šetalištu. Zbog toga je došlo do narušavanja sigurnosti građana.

Navela je i da se prikupljaju činjenice veštačenjem telefona osumnjičenog i oštećenog. Navela je da je osumnjičeni nabavio na njemu poznat način oružje za koje nije imao dozvolu.

Sam se prijavio

Advokat Izet Baždarević koji zastupa Nihada Sarajkića naveo je da ne želi prigovarati predlogu za pritvor, svestan da će on biti produžen.

Naveo je da je Sarajkić sam nazvao policiju i sve i priznao, te da je svestan da će mu biti suđeno i da mora odgovarati za počinjeno krivično delo. Naveo je da je Sarajkić otac dvoje maloletne dece, da nema nameru da beži, niti bi uticao na tok istrage, te je predložio da mu se izreknu mere zabrane ili kućni pritvor.

Sarajkić je prigovorio psihijatrijskom nalazu, rekavši da je on izvršen površno, odnosno da je zanemareno da ima tri bolesti na želucu i da pije lekove za panični napad koji dobije. Odgovarajući na navode tužiteljice, Sarajkić je kazao da nikada nije izjavio da je udario nekog pritvorenika u KPZ-u, već da je nogom udario Anela Kršu.

Tužiteljka je naknadno kazala da je veštačenjem utvrđeno da je Kršo trpeo bol jakog intenziteta još dok je bio živ.

Ubio ga iz straha

Nihad Sarajkić je nakon hapšenja u Tužilaštvu KS izjavio da je bio u emotivnoj vezi sa ženom Anela Krše – šerijatski venčani, a zbog pretnji koje je dobijao dogovorili su se da se nađu i reše probleme.

Sarajkić je kazao da je znao da je Kršo "problematičan“, pa je poneo pištolj da se "zaštiti“. Rekao je da je Kršu ubio iz straha.

Kada se Kršo, nakon rasprave, uhvatio za torbicu, Sarajkić je počeo pucati jer je mislio da će Kršo izvući pištolj. Usmrtio ga je na licu mesta.

Alo.rs/Avaz

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading