Krokodil
Foto: Printscreen/printscreen/facebook

Poplave na severu Nigerije izazvale su veliku štetu, ubivši više od 80 odsto životinja u zoološkom vrtu koji je bio stanište mnogim divljim vrstama poput lavova, krokodila, bivola i nojeva, prema izveštaju uprave Zoološkog vrta.

- Opasne životinje poput krokodila i zmija uspele su da dođu do obližnjih naselja zahvaljujući poplavama - stoji u saopštenju zoološkog vrta Sanda Kjarimi Park.

Građanima je upućen apel da budu na oprezu.

 

 

Do poplava je došlo kada je brana popustila zbog intenzivnih padavina, prisiljavajući hiljade ljudi da napuste svoje domove.

Ova katastrofa je takođe oštetila važne objekte u glavnom gradu države Borno, Majduguriju, uključujući poštu i bolnicu, saopštio je kabinet nigerijskog predsednika Bola Tinubua.

 

 

Predsednik je pozvao građane da se evakuišu iz najugroženijih područja i izrazio je iskreno saučešće vladi i narodu države Borno, posebno porodicama koje su izgubile sredstva za život zbog katastrofe izazvane izlivanjem brane Alau. Takođe je naglasio da će humanitarne potrebe biti rešavane u najkraćem mogućem roku.

Poplave na severoistoku Nigerije prošlog meseca odnose najmanje 49 života, dok su poplave 2022. godine rezultirale smrću više od 600 osoba.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading