skadarsko jezero
Foto: Printscreen/YouTube/ Discover Montenegro

Službenici Nacionalnog parka su 2. jula obavestili policiju da M.D. u zoni Nacionalnog parka Skadarsko jezero, lokacija Bistrica – Zavrbiš, lokalni naziv Kurješnica, vrši iskop šljunka i peska, te da gradi objekat bez prijave i dokumentacije za građenje.

“Dolaskom na lice mesta, službenici Odelenja bezbednosti Podgorica su utvrdili da nije došlo do iskopavanja šljunka i peska, već da je u toku gradnja bungalova, te da M.D. na zahtev policijskih službenika nije pružio na uvid traženu dokumentaciju”, dodaju iz policije.

O svemu gore navedenom obavešten je dežurni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, po čijem je nalogu nakon prikupljenih obaveštenja upućen zahtev za vršenje inspekcijskog nadzora predmetnog objekta nadležnim inspekcijama.

Službenici Uprave za inspekcijske poslove – Odsjeka za ekološku inspekciju i Odsjeka za inspekciju za vode su nakon izvršenog inspekcijskog nadzora na predmetnoj lokaciji, utvrdili da M.D. ne poseduje odobrenje niti dokumentaciju za građenje objekta, nakon čega su doneli Rešenja kojim se licu M.D. zabranjuje dalje vršenje radnji i aktivnosti na izgradnji objekta.

“Nakon prikupljenih obaveštenja i pribavljene dokumentacije, po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, službenici Odelenja bezbednosti Podgorica su podneli krivičnu prijavu protiv M.D. zbog sumnje da je počinio krivično delo građenje objekata bez prijave i dokumentacije za građenje”, zaključuju iz policije.

Bonus video:

https://player.target-video.com/previews/index/1758864/37042/

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading