predsednik crne gore
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen/ RTCG - Zvanični kanal

– Saradnju koju je započeo u gradskom parlamentu Podgorice, te konstantnim sabotiranjem parlamentarne većine, pravdajući se da time štiti Ustav, nekadašnji predsednik svih građana više i ne krije – dodaju u saopštenju.

Dok predsednik države, kako su kazali, optužuje Spajića da je krajem 2021. godine nešto dogovarao sa Đukanovićem, sada sarađuje sa čovekom koji je baš u to vreme sa Đukanovićem tajno dogovarao manjinsku vladu, uključujući njegovu i Spajićevu smenu.

– Jasno je da Milatović, koji je sa DPS-om srušio većinu u Podgorici, sada neistinama priprema javnost za nastavak saradnje – ističu iz PES-a, naveli su.

Dok se brine za visoke cene, nastupa u koaliciji sa Abazovićem, čija je Vlada, prema podacima Eurostata, imala najveći rast inflacije. Dok izmišlja da je Spajić predlagao saradnju sa DPS-om, Milatović, kako kažu iz PES-a, sa tom partijom pravi većinu u Podgorici.

– Dok se zalaže za transparentnost, izbegava da komentariše dodelu pasoša Naseru Ramaju od strane 43. Vlade. Dok se zalaže za racionalnost troškova, istovremeno zahteva dodatna i ogromna sredstva za potrebe rada svog kabineta, o čemu će javnost biti obaveštena.

Dok se zalagao za inkluzivnost Vlade sa dvotrećinskom većinom, uključujući koaliciju Za budućnost Crne Gore i Bošnjačku stranku, sada, udružen sa antivladinom koalicijom, kritikuje taj koncept.

Dok se zalaže za povećanje plata, vraća zakone koji to omogućavaju.

Dok se u javnosti distancira od nepotizma, u pozadini kandiduje rođenu tetku na odborničku listu.

Dok Vlada dobija priznanje za rezultate od Evropske komisije, Milatović potcenjuje Evropsku uniju tvrdnjom da nije dobro informisana o stanju u državi.

Dok sebe predstavlja borcem protiv DPS-a, istovremeno se zalaže da zajednički kadrovi Đukanovića i Abazovića ostanu na visokim pozicijama u sistemu – navode iz PES-a.

Na kraju, pozivamo Milatovića da dokumentuje sadržaj i pruži dokaze o navodnoj konverzaciji između Spajića i nekadašnjeg šefa kabineta Đukanovića, kao i da transparentno navede izvor. U suprotnom, građanima će biti jasno da je i ova priča kredibilna koliko i Milatovićevo obećanje da će biti predsednik svih građana i da će savetnike birati transparentno putem javnog konkursa, zaključuju u saopštenju.

Bons video:

https://player.target-video.com/previews/index/1759589/37042/

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading