SAD
Foto: Alo/Printscreen

 

 

Golden Stejt je turistička destinacija iz snova zahvaljujući svojim prostranim plažama, ogromnim pustinjama i slikovitim pejzažima. Takođe je dom Holivuda i bezbrojnih setova i studija, što ga čini najboljim mestom na listi za mnoge filmofile. Ali ima još mnogo toga da se vidi daleko od jarkih svetla La La Landa - Kalifornija je takođe dom Bodija, napuštenog grada poznatog po mnogim „vidjenjima duhova“.

 . Godine 1876. Bodi je doživeo procvat i ubrzo je postao dom za oko 8.000 ljudi, kao i 2.000 zgrada i struktura.

Ljudi su hrlili u to područje, nadajući se da će imati koristi od unosnog zlata, zbog čega se razvija kao i drugi dobro uspostavljeni gradovi. Na svom vrhuncu, Bodi se hvalio bankom, železnicom, dobrovoljnim vatrogasnim društvima, sindikatom rudara i mehaničara, kao i nizom dnevnih novina, grobljem i zatvorom.

Stanovnicima je takođe nudio niz barova i salona, a navodno je postao poznat po nizu ubistava, pucnjava, tuča u kafanama i zarobljavanja diližansa tokom godina.

 

 

Međutim, samo nekoliko decenija kasnije, kada je zlato počelo da suši, gradić je postao senka svog nekadašnjeg sebe.

Rudari su otišli ​​da traže zlato negde drugde, zbog čega je ovo područje postalo mnogo više orijentisano na porodicu.

Iako su njegovi rudnici i dalje bili relativno profitabilni, to nije zaustavilo pad. A do 1915. godine, Bodi je obično nazivan „gradom duhova“, sa svojim poslovima i ustanovama napuštenim.

Neki domovi su ostali sa nameštajem i ličnim stvarima, dajući uvid u način na koji su stanovnici zaista živeli zajedno sa elementom misterije i nelagodne intrige.

Sada je prepoznat kao autentični grad duhova na Divljem zapadu, a Ministarstvo unutrašnjih poslova SAD proglasilo je označeni istorijski okrug Bodi nacionalnim istorijskim obeležjem.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi
SAD

Komentari (0)

Loading