Vladimir Putin
Foto: Alo/Tanjug

 

 

Vjačeslav Volodin, bliski saveznik predsednika Vladimira Putina, dao je komentare dan nakon što je Putin upozorio da će se Zapad direktno boriti protiv Rusije ako dozvoli Ukrajini da napadne rusku teritoriju raketama dugog dometa zapadne proizvodnje, što bi, kako je rekao, promenilo prirodu of of konflikt.

Volodin, koji nije pružio dokaze koji bi potvrdio svoje tvrdnje, optužio je vojnu alijansu koju predvode SAD da pomaže Ukrajini da odabere koje će ruske gradove ciljati, organizuje konkretne vojne akcije i izdaje naređenja Kijevu.

„SAD, Nemačka, Britanija i Francuska razgovaraju o mogućnosti udara (Ukrajina) upotrebom dalekometnog naoružanja na teritoriji naše zemlje. Ovo nije ništa drugo do pokušaj kamufliranja i prikrivanja njihovog direktnog učešća u vojnoj akciji. “, napisao je Volodin na svom zvaničnom Telegram kanalu.

„U stvari, SAD i njihovi saveznici zapravo pokušavaju da sebi daju dozvolu da izvrše akte raketne agresije protiv Rusije.

On je rekao da je operacija NATO savetnika i instruktora u Ukrajini sada dopunjena „plaćenicima“, kako ih je nazvao, i govorio o čitavim jedinicama naoružanim NATO oružjem.

Rojters nije mogao nezavisno da potvrdi njegove tvrdnje.

"Oni (osoblje NATO-a) određuju koji će gradovi u našoj zemlji biti napadnuti, koordiniraju vojne akcije i izdaju naređenja. NATO je postao učesnik vojnih akcija u Ukrajini. Oni ratuju protiv naše zemlje", rekao je Volodin.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading