Sneg u Americi
Foto: Tanjug/AP Photo/Carolyn Thompson

Na snimcima se vidi kako se meštani Obertauerna jedva probijaju kroz smetove, sneg je gotovo potpuno zatrpao kuće, a automobili su potpuno zatrpani snegom! Zapadne planinske oblasti Austrije takođe su zadesile snežne padavine.

Visina snežnog pokrivača u oblasti Tirola iznosi oko metar. Nevreme je usledilo posle temperatura od 30 stepeni prošle nedelje i dovelo je do obustavljanja saobraćaja i tekućih spasilačkih operacija za čoveka koji je nestao nakon lavine.

Vetrovi su duvali brzinom od skoro 150 kilometara na jugu zemlje.

Vatrogasci u Beču reagovali su na oko 150 incidenata koji se odnose na ruševine i uklanjanje vode iz poplavljenih podruma dok je samo u regionu Štajerske 4.000 domova bez struje. Došlo je i do drastičnog zahlađenja s obzirom na to da je temperatura i ispod 10°C.

Austrijska vlada uputila je poziv putnicima širom zemlje da odlože putovanja zbog ekstremnih vremenskih uslova. Snežne padavine se javljaju na neobično niskim nadmorskim visinama, do 700 metara, a prognoze predviđaju do 200 centimetara snega na većim nadmorskim visinama u naredna četiri dana.

Kurir

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading