Požar u Rostovu na Donu
Foto: Printscreen/Telegram/Rostov-on-Don News

Veliki požar izbio je u Rostovskoj oblasti. Gusti smog i dim obavili su Rostov na Donu i okolinu. Požar, koji je izbio u skladištu građevinskog materijala u Aksajskom okrugu, brzo se proširio, preteći stambenim zgradama i stvarajući male požare u oblastima u blizini požara.

Situaciju su pogoršali jaki vetrovi i drugi nepovoljni vremenski uslovi. URA.RU donosi detaljan izveštaj o incidentu.

Fotografije i video snimci iz Rostova na Donu pokazuju katastrofu velikih razmera: gust smog prekriva grad.

U pojedinim predelima vidljivost je skoro nula, automobili se kreću autoputevima kao u magli.

Dim podseća na tešku peščanu oluju, a stubovi dima od požara vidljivi su i sa mesta udaljenih od vatre.

Vatra se proširila na više od 1.100 kvadratnih metara skladišta građevinskog materijala u Aksajskom okrugu i počela je da ugrožava obližnje stambene zgrade. Lokalni stanovnici snimaju mini požare i aktivno pokušavaju da pomognu drugima da napuste opasna područja. Gusta izmaglica je čak obavila i nasip Rostova na Donu, stvarajući apokaliptični pejzaž.

U Rostovskoj oblasti registrovano je više od 20 požara. Šef regiona Vasilij Golubev objasnio je da su jaki vetrovi, preklapanje žica i neoprezno rukovanje vatrom glavni uzroci požara. Trenutno se gasi do 30 velikih požara, što je otežano nepovoljnim vremenskim uslovima u vidu olujnog vetra.

Stanovnici Rostova na Donu se organizuju u grupe kako bi pomogli jedni drugima. Oni ne samo da evakuišu ljude, već i aktivno učestvuju u gašenju mini požara koji su nastali. Međutim, uprkos njihovim naporima, situacija je i dalje teška: vatra se proširila na dve stambene zgrade u Batajsku. Dim prodire i kroz prozore višespratnica.

U gašenju požara angažovano je više od 2.000 ljudi i oko 300 jedinica tehnike. Spasilačke ekipe nastavljaju sa radom uprkos olujnom vetru i stalnim pretnjama širenja požara.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading