bajden
Foto: EPA/EPA-EFE/JIM WATSON / POOL

Ovo je izjavio u nedelju aktuelni predsednik Sjedinjenih Američkih Država, Džozef Bajden.

- Osumnjičeni je u pritvoru i pohvaljujem Tajnu službu i njene partnere za sprovođenje zakona na njihovoj budnosti i naporima da obezbede bezbednost bivšeg predsednika i onih oko njega - rekao je Bajden.

Prema rečima šefa države, u zemlji „nema mesta političkom ili bilo kakvom nasilju”. Istovremeno, Bajden je dodao da je naložio američkoj vladi da koristi sve mogućnosti i resurse kako bi obezbedila Trampovu bezbednost na najvišem nivou i na stalnoj osnovi.

- Laknulo mi je kada sam čuo da bivši predsednik nije povređen - zaključio je on.

Pucnjava se dogodila u nedelju u golf klubu na Floridi , gde je bio Tramp.

Prema navodima policije, službenici Tajne službe otvorili su vatru na osumnjičenog, koji se krio u žbunju. Muškarac je pobegao i pokušao da umakne automobilom, ali je priveden. Na mestu gde je primećen pronađeni su jurišna puška AK-47 sa optičkim nišanom, dva ranca i GoPro akciona kamera. FBI se pridružio istrazi . Američke vlasti smatraju da je incident pokušaj ubistva.

Prethodni pokušaj atentata na Trampa

Na predizbornom mitingu republikanaca u Pensilvaniji 13. jula došlo je do pucnjave. Tada je Tramp ranjen u uvo, jedan od gledalaca je preminuo, a još dvojica su teško povređena.

Američka tajna služba saopštila je da je ubila osumnjičenog koji je ispalio nekoliko hitaca prema bini.

FBI ga je identifikovao kao 20-godišnjeg Tomasa Metjua Kruksa. Kako prenosi „Njujork post“, on se krio na krovu proizvodne zgrade stotinak metara od bine, van prostora gde je događaj održan.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading