Ministar pravde Bojan Božović
Foto: Printscreen/Vlada Crne Gore

On je, gostujući u emisiji “Nedjelja u retrovizoru” na Televiziji "Vijesti", rekao da te pretnje, kako je shvatio, dolaze od osoba koje se povezuju sa Camgozom.

“Koliko ja shvatam, (opasnost dolazi) iznutra. U smislu, unutar države Crne Gore, od strane određenih ljudi koji su, po podacima nadležnih institucija, u vezi sa izručenim (Čamgoz)”, rekao je Božović.

Božović je pod pojačanim merama obezbeđenja od 29. avgusta, odnosno od večeri kada je Camgoz izručen vlastima u Ankari, koje ga terete za više teških krivičnih dela.

“Pojačane mere obezbeđenja su od te noći i jesu u direktnoj korelaciji. Policija je na osnovu njihove procjene rekla da je to potrebno”, rekao je Božović.

On nije želeo da odgovori da li je tačno da je Turska neposredno nakon što joj je izručen Camgoz, Crnoj Gori izručila jednog crnogorskog državljanina koji je u Turskoj u februaru priveden pod sumnjom da je u sklopu svog posla navodno pomagao oko viza i papira nekim ljudima koji se u toj zemlji dovode u vezu sa terorizmom .

Božovic je saopštio i da je sedmomesečni boravak Camgoza Crnu Goru koštao više od 300.000 evra.

Bonus video:

https://player.target-video.com/previews/index/1761217/37042/

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading