Rusija
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

"Pitam se šta će se desiti ako se ispostavi da je novog neuspelog atentatora na Trampa (Rajana) Ruta, koji je regrutovao plaćenike za ukrajinsku vojsku, angažovao neonacistički režim u Kijevu za ovaj pokušaj ubistva", napisao je Medvedev na Iksu. 

Rut je proveo nekoliko meseci u Kijevu 2022. i ispričao je za "Njujork tajms" o svojim pokušajima da regrutuje bivše vojnike koji su ratovali u Avganistanu da se bore u Ukrajini. On je takođe za "Njuzvik" govorio o svom angažovanju oko prikupljanja dobrovoljaca za Međunarodnu legiju za odbranu Ukrajine.

"Fajnenšel tajms", za koji je govorio o memorijalu posvećenom palim borcima za Ukrajinu, predstavio ga je kao jednog od hiljade volontera koji su otišli u ovu zemlju nakon početka Specijalne vojne operacije.

Sve to uz objave na društvenim mrežama u kojima je pozivao da se Kremlj "spali do temelja".

Baš zbog njegovih aktivnosti u Ukrajini, i republikanska kongresmenka Mardžori Tejlor Grin i uzbunjivač Edvard Snouden ukazali su u svojim objavama na društvenim mrežama da je on verovatno bio poznat američkim obaveštajnim agencijama, jer SAD znaju svakog čoveka koji je putovao u Ukrajinu, kako je navele Grinova.

Ona je istakla da Kongres zaslužuje odgovore šta su bezbednosne agencije znale o tom čoveku.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading