mandić i kover
Foto: Printscreen/Narodna skupština Crne Gore

Kako je saopšteno iz Skupštine, Mandić i Kover su prije sastanka u Belom salonu Skupštine imali tête-à-tête razgovor u Kabinetu predsednika, nakon čega se Kover upisao u knjigu utisaka.

“Dvoje predsednika su u prisustvu delegacija razgovarali o odnosima Crne Gore i Mađarske. Mandić je iskazao duboko uverenje da će zajedno sa njegovim kolegom i dragim prijateljem predsednikom Koverom uraditi sve što je u njihovoj moći da se sadašnji dobri odnosi između dve zemlje dodatno unaprede”, dodaje se u saopštenju.

Mandić je u kontekstu globalnih i regionalnih dešavanja iznio čvrst stav da mir, stabilnost i pomirenje nemaju alternativu i da je to njegova politika kako u zemlji, tako i u regionu Zapadnog Balkana.

Kako se ističe, Kover se Mandiću srdačno zahvalio na pozivu da poseti našu prelepu zemlju i na gostoprimstvu koje je on ukazao. Istakao je da Mađarska Crnu Goru ceni kao tradicionalno pouzdanog i iskrenog prijatelja.

“Mandić je istakao da naša zemlja ima ambiciozan plan da do kraja godine zatvori četiri pregovaračka poglavlja i to: 7 (Pravo intelektualne svojine), 10 (Informatičko društvo i mediji), 20 (Preduzetništvo i industrijska politika), 31 (Vanjska, bezbednosna i odbrambena politika), kao i da se naša zemlja kandiduje da kancelarija Evropskog parlamenta za Zapadni Balkan bude u otvorena u Podgorici, te da očekujemo snažnu podršku naših kolega iz Mađarske”, navodi se u saopštenju.

Kover je istakao da će Mađarska u potpunosti podržati Crnu Goru u ovim naporima, dodajući da ga raduje što će njegova zemlja u Evropskoj uniji dobiti još jednog prijatelja koji deli iste tradicionalne i porodične vrednosti.

Mandić će, kako se zaključuje u saopštenju, biti domaćin i svečanog ručka koji će biti upriličen u čast Kovera u Vili Gorica, nakon čega će se dva predsednika uputiti u Cetinjski manastir, gde će gosta upoznati sa vednostima istorije Crne Gore, te će nakon obilaska svetinje, razgovarati sa mitropolitom crnogorsko-primorskim Joanikijem.

Bonus video:

https://player.target-video.com/previews/index/1761495/37042/

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading