Počela kampanja
Foto: Tanjug/AP/Tanjug

To je najavio premijer RSM Hristijan Mickoski i poručio da su Evropa i svet na otvorenoj sceni mogli da vide šta su prave namere Bugarske.

Mickoski je novinarima u Skoplju rekao da je neisticanje makedonske zastave za Skoplje bilo očekivano i poručio da RSM više neće savijati kičmu.

"Onda kada se pređe crvena linija morate da reagujete, jer ako ne reagujete taj izuzetak će postati praksa u budućnosti. Ono što je za mene važnije, Evropa i svet su mogli da vide na otvorenoj sceni, a to smo očekivali, kakve su prave namere rukovodstva u Sofiji", rekao je Mockoski i istakao:

"Prave namere Bugara nisu u Ustavu, to je najmanji problem, mnogo je veća potreba da pokažu mišiće i pokažu svoje prave namere. Sledeći put kada budemo videli da su crvene linije pređene, onda ćemo morati da intervenišemo, a danas će taj demarš biti uručen ambasadoru našeg istočnog suseda“.

Na pitanje kada će biti nastavljeni razgovori sa bugarskim istoričarima oko spornih pitanja, Mickoski kaže da očekuju da oni budu u duhu prijateljstva i dobrosusedstva.

"To su procesi koji traju decenijama, takvih primera imamo u Evropi, pa svako ishitreno rešenje proizvodi ishitrene odluke, a te ishitrene odluke mogu da budu pogrešne. Zato očekujem da u dobrosusedskom duhu razgovaraju članovi komisija obeju strana“, rekao je premijer Mickoski, preneli su skopski mediji.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Gencho

16.09.2024 13:28

Severna Makedonija je u Srbiji ispostovanq maksimalno, samo to da imaju u vidu