Aleksandar Šapić
Foto: Alo/Beo info

Naime, on je reagovao na najavu gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića da će pokrenuti inicijativu da se na Terazijama podigne spomenik čentičkom vođi Draži Mihailoviću.

Đurašković je kao svaki pravi Crnogorac, koji voli Beograd, osetio zabrinutost da će gradonačelnik tog grada napraviti grešku, te je „kulturno“ prekorio Šapića.

Aludirajući na Šapićevu uspešnu vaterpolo karijeru, gradonačelnik Cetinja je predočio da gradonačelnik Beograda izgleda ništa drugo sem vaterpola ni ne zna, pa ga je podsetio da su se prilikom oslobađanja Terazija i Beograda divizije čuvenog partizanskog vojskovođe, Cetinjanina Peka Dapčevića, borile protiv fašističkih snaga koje su činile i čete Draže Mihailovića.

gradonačelnik cetinja

Printskrin

 

Međutim, zašto je gospodin gradonačelnik Đurašković toliko zabrinut za Beograd? Je li moguće da su mu Beograđani i Beograd miliji od Podgorice i Podgoričana?

Umesto da se bori za uklanjanje obeliska vojvodi Mirku Petroviću iz centra glavnog grada sopstvene države, on brigu brine o Beogradu i „mrskoj“ Srbiji.

Možda Nikola Đurašković nije bio na časovima istorije kada se učilo o pohari Kuča, ili prećutno podržava tu sramotnu stranicu crnogorske istorije. A možda je prekorevanjem Šapića ipak samo želio indirektno da podseti javnost da su i Cetinjani učestovavali u oslobođanju Beograda, te da se on kao njihov legitimni predstavnik ne slaže sa incijativom Šapića.

Bonus video:

https://player.target-video.com/previews/index/1762346/37042/

Alo/Borba.me

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
srbija

17.09.2024 13:56

samo napred Sapicu tvoja dela govore.podrska sto pre to uradis bolje za nas srbe.vulin je zalutao u odgovorima i podrsci brozu koji je masakrirao srbe .covek je u proslom veku taj vulin.