Moskva
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

- Danas SAD otvoreno razmatraju mogućnosti izvođenja napada na teritoriju Ruske Federacije. Šta znači napad? Grupa satelita pripada SAD, državama NATO. U ovom slučaju, navođenje i izvršavanje komandi će vršiti vojnici NATO-a, koristeći visokoprecizno oružje u kombinaciji sa grupama satelita. To znači da NATO direktno ulazi u sukob - rekao je Volodin tokom govora pre početka jesenjeg zasedanja.

- Ova rasprava može da dovede do najstrašnijih posledica. Oni razgovaraju o izvođenju napada na naše gradove. Govore, kao da se to njih ne tiče. To nije tačno. Mi ćemo odgovoriti. Mi imamo čime da odgovorimo, I spremno je moćnije oružje" - dodao je on.

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je ranije da predstavnici zemalja NATO-a moraju da shvate "čime se igraju" kada govore o planovima da se Kijevu dozvoli da gađa ciljeve duboko u teritoriji Rusije pomoću raketnih sistema predatih Oružanim snagama Ukrajine. Prema njegovim rečima, direktno učešće Zapada u sukobu u Ukrajini značajno će promeniti njegovu suštinu i značiće da su članice Severnoatlantske alijanse – SAD i evropske zemlje – ratuju sa Rusijom. Moskva će donositi odluke na osnovu pretnji koje se budi pojavljivale pred njom, napomenuo je Putin.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading