dron
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen, ilustracija

- Posle sastanka sa rumunskom koleginicom Luminicom Odobeskom u Bukureštu, Sibiga je zatražio od Rumunije da obori ruske dronove koji se približavaju rumunskom vazdušnom prostoru - navodi se u članku.

Ranije je rumunsko Ministarstvo odbrane saopštilo da su u zemlji pronađeni fragmenti dronova sličnih onima koje koristi Rusija. Informacije o tome su prenete saveznicima. Generalni sekretar NATO-a  Jens Stoltenberg izjavio je da alijansa nema informacije o namernom napadu u kontekstu incidenta sa bespilotnom letelicom. Bukurešt je više puta upućivao protestnu notu ruskoj ambasadi, uključujući i zbog kršenja rumunskog vazdušnog prostora.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da rumunske vlasti nemaju dokaza da otkriveni ostaci pripadaju Rusiji.

Poslednjih godina Rusija je takođe objavila je "nezapamćenu aktivnost NATO-a na svojim zapadnim granicama". Moskva je više puta izražavala zabrinutost zbog gomilanja snaga u Evropi . Kremlj je napomenuo da Ruska Federacija nikome ne preti, ali da neće ignorisati akcije koje su potencijalno opasne po njene interese, prenosi RIA.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading