sudar
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/ Queen City News

Na podogrički aerodrom danas popodne prinudno je sleteo avion poljske kompanije, a nakon što je kapetan prijavio da ima dojavu da je u avionu postavljena bomba! Srećom, ispostavilo se da je dojava lažna, a navodno iza svega stoji osvetoljubiva žena.

Naime, jedna državljanka Poljske javila je da njen suprug u avionu ima bombu, nakon što je ona navodno ostala na aerodromu, pa je htela da se osveti, prenosi RTCG.

Dojava je stigla nešto pre 17 časova, nakon čega je avion po sletanju izolovan i udalje od putničkog terminala. Nadležni Aerodroma Crne Gore naveli su da su svi putnici bezbedni i da se kontrola sprovodi po propisanim procedurama u sinhronizovanoj akciji Uprave policije, aerodromskih i ostalih službi.

O svemu su se oglasili i iz policije.

Kako su naveli, njih je posada letu Varšava – Podgorica, poljske aviokompanije, obavestila da je u avionu postavljena eksplozivna naprava.

"Naime, posadu su, prilikom leta iznad Mađarske, upoznali zaposleni na varšavskom aerodromu da su dobili dojavu da je u pomenutom avionu postavljena eksplozivna naprava, sa kojom je informacijom posada upoznala crnogorsku policiju po sletanju na aerodrom", kaže se u saopštenju UP.

Kako ističu, odmah su preduzete aktivnosti iz nadležnosti policije - putnici su evakuisani, izvršen je protivdiverzioni pregled vazduhoplova, ali eksplozivna naprava nije pronađena.

"Sa događajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici. Napominjemo da nije dolazilo do zatvaranja Aerodroma Podgorica", zaključeno je u saopštenju.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading