blur
Foto: Printscreen/Printscreen

Kako bi izvlačio novac od naivnih ljudi, sumnja se da je 26-godišnji muškarac iz Zagreba u Hrvatskoj došao na ideju da otvori lažni profil na jednom internet portalu. Predstavio se kao žena i postavio oglas za upoznavanje. Bilo je to pre mesec dana u avgustu, kada se 41-godišnjak „zakačio” na njegov post, ne znajući ni ko je na drugoj strani, a kamoli šta ga čeka.

Kako se sumnja, preko aplikacije su razmenjivali poruke, a u jednom trenutku došlo do šok obrta koji je pretvorio je život u košmar za sagovornika koji je tražio samo nežnost, zadovoljstvo i lepu reč.

Nesrećni muškarac je kako se sumnja daobio ozbiljne pretnje i ultimatum da za pola sata mora da isplati novac.

Sve ovo izazvalo je kod prevarenog čoveka strah za sopstveni život i uznemirenost, pa je pristao da se povinuje naređenju i preko aplikacije uplati preko 700 evra. Ali, nakon toga, kako se sumnja 26-godišnjak nije prestao.

– Sumnja se da je osumnjičeni u nameri da pribavi protivpravnu imovinsku korist, tokom avgusta i septembra, putem aplikacije za razmenu poruka, sa različitih brojeva telefona, žrtvi slao više poruka, uz ozbiljne pretnje navodeći da će sadržaj komunikacije i fotografije koje je oštećeni ranije razmenio sa njim, poslati članovima njegove porodice, kao i drugim njemu bliskim osobama – kaže zagrebačko javno tužilaštvo, dodajući da ga je 41-godišnjak u više navrata mu je uplaćivao novac. Stotine i stotine evra preko aplikacije za transfer novca, kao i na bankovni račun.

Kako se sumnja, apetiti navodnog iznuđivača nastavili su se i rasli su, pa je prošle nedelje, navodno uz ponovljene ozbiljne pretnje, tražio od prestravljenog čoveka još nekoliko hiljada evra.

Na kraju, oštećeni je odlučio da prekine agoniju tako što se obratio policiji za pomoć, kojoj nije trebalo dugo da uđe u trag osumničenom, koji je kako se sumnja za mesec dana uspeo da zaradi 8.700 evra na tuđoj muci i strahu, prenosi hrvatski medij.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading