dan ruske mornarice
Foto: Tanjug/AP/Tanjug

Najmoćnije i najrazornije oružje je u službi 25. podmorničke divizije ruske Tihookeanske flote, a spremnost za njegovu upotrebu je izuzetno visoka, izjavio je glavnokomandujući Ratne mornarice Rusije, admiral Aleksandar Moisejev.


Moisejev je na Kamčatki uručio orden Nahimova jedinici nuklearnih strateških podmornica Tihookeanske flote u skladu sa ukazom predsednika Rusije od 10. maja.


„Istakao bih da su to moderni brodovi. To je potpuno drugi nivo tehnologije. Oružje odlikuje najveća tehnička pouzdanost. A da ne govorim o spremnosti za upotrebu oružja, koja je izuzetno visoka“, kazao je Moisejev.

Kako je dodao, 25. podmornička divizija već 50 godina primenjuje „najsloženije sisteme koje je čovečanstvo napravilo – nuklearne podmornice-krstarice koje su naoružane najmoćnijim i najrazornijim oružjem“.

Prema njegovim rečima, upravo to oružje osigurava bezbednost.

Moisejev je dodao da sadašnja generacija podmorničara dostojno nastavlja pobedničke

tradicije njihovih predaka, koji su pobedili neprijatelja na morima tokom formiranja ruske države, a takođe su dali veliki doprinos porazu nacističkih trupa tokom Velikog Otadžbinskog rata.

Podsećamo, u julu je korveta Tihookeanske flote „Soveršeni“ učestvovala u zajedničkim vežbama sa pomorskim snagama Kine. Manevri su održani u okviru rusko-kineskog zajedničkog patroliranja u Azijsko-pacifičkom regionu. Marinci Tihookeanske flote učestvovali su i u vežbama „Okean-2024“.

(Alo/rr.rs)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading