Mišel Barnije
Foto: EPA/EPA-EFE/LUDOVIC MARIN

Francuski premijer Mišel Barnije mogao bi da podnese ostavku ako ne može da formira novu vladu nakon sastanka sa poslanicima u četvrtak, javila je radio mreža Frans info, pozivajući se na člana desničarske grupe Les Republicains.

Dve nedelje nakon što ga je imenovao predsednik Emanuel Makron, Barnije do sada nije uspeo da formira novu administraciju koja može da ispuni suprotstavljene prioritete podeljenog donjeg doma parlamenta i da se pozabavi rastućim budžetskim deficitom Francuske.

„Ovo je poslednja šansa i u suprotnom će (premijer) podneti ostavku. Shvatiće da to neće biti moguće, da ga lični interesi svih sprečavaju da mirno formira vladu“, rekao je za emiter neimenovani član Les republikanasa.

Prema drugom izvoru u stranci, Makron se „uključuje“ u proces.

„On (Makron) se igra vatrom. Ako Mišel Barnije podnese ostavku, biće na prvoj liniji fronta“, rekao je neimenovani političar.

Makron se odlučio za Barnijea, 73-godišnjeg konzervativca i bivšeg pregovarača o Bregzitu, na čelu vlade nakon dva meseca političkih previranja nakon vanrednih izbora u junu i julu na kojima nijedna stranka nije osvojila potpunu većinu u parlamentu.

(RT)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading