Spasavanje taoca
Foto: Printscreen/Foto: Printskrin

 

 

Palestinski zdravstveni zvaničnici rekli su da su izraelski tenkovi granatirali izbeglički kamp Nuseirat u centralnom delu Gaze i da je tada poginulo osam ljudi, a nekoliko je ranjeno. Šestoro je poginulo u vazdušnom napadu na jednu kuću. U južnom gradu Rafi, gde izraelska vojska dejstvuje od maja, tenkovi su napredovali dalje ka severozapadnom području uz podršku aviona, rekli su stanovnici.

Oni su takođe prijavili eksplozije u istočnim delovima grada, gde su izraelske snage uništile nekoliko kuća, navode stanovnici i mediji Hamasa. Izraelska vojska je saopštila da su snage koje deluju u Rafi proteklih nedelja ubile stotine palestinskih militanata, pronašle tunele i eksploziv i uništile vojnu infrastrukturu. Zahtev Izraela da zadrži kontrolu nad južnom graničnom linijom između Rafe i Egipta bio je u fokusu međunarodnih napora usmerenih ka zaključivanju sporazuma o prekidu vatre između Izraela i Hamasa.

Neki Palestinci raseljeni zbog izraelskog napada na Gazu rekli su da se plaše da će njihov privremeni kamp na plaži biti poplavljen visokim talasima.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading