Vladimir Putin
Foto: Shutterstock/Shutterstock/Ilustracija J.V.

- Političari koji podržavaju ovu politiku će se skloniti u sigurne vladine bunkere u slučaju da Rusija odgovori napadima na London - napisao je Bouz.

Ova Bouzova izjava usledila je nakon što su pet bivših britanskih ministara odbrane i bivši premijer Boris Džonson zatražili od aktuelnog premijera Kira Starmera da odobri korišćenje "storm šedou" raketa za napade unutar Rusije, čak i bez odobrenja SAD. Rakete Storm Shadow su britanske proizvodnje, ali koriste američke sisteme, zbog čega je potrebno američko odobrenje za njihovu upotrebu.

Bouz ističe da bi omogućavanje Ukrajini da koristi ove rakete moglo izazvati ozbiljnu reakciju Moskve, naglašavajući da političari koji zagovaraju ovu opciju možda ne uzimaju u obzir sve potencijalne posledice. S druge strane, britanski političari i zvaničnici sve otvorenije podržavaju povećanje vojne pomoći Ukrajini.

Američka uloga u ovoj situaciji je ključna, jer je potrebno njihovo odobrenje za upotrebu raketa povezanih sa njihovim sistemima. Odluka SAD mogla bi značajno uticati na dalji tok sukoba i odnose sa Rusijom. Sergej Rjabkov, ruski ministar inostranih poslova, izjavio je da Moskva već zna za zapadne planove i da će Rusija adekvatno reagovati na povećanje vojne pomoći Ukrajini, uključujući moguće napade na rusku teritoriju.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading