Marin Le Pen
Foto: EPA/EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Liderka francuske krajnje desnice Marin Le Pen izjavila je da je ova vlada "tranziciona" i, za njen ukus, previše bliska staroj, preneo je BFM TV.

"Ova prelazna vlada posledica je blata koje su stvorili neprirodni savezi tokom parlamentarnih izbora. Nastavićemo da se pripremamo za veliku promenu na koju pozivamo, da bi se Francuska oporavila", istakla je ona.

Lusi Kastets iz redova levice, imenovana za potencijalnu premijerku od strane Novog narodnog fronta, žali zbog sastava vlade koji je večeras objavljen.

"Obećana nam je vlada harmonije, imamo vladu tvrde desnice. Demokratija je ta koja je ponižena večeras ", napisala je ona na platformi X (Tviter). Žan Lik Melanšon, lider krajnje levičarske stranke Nepokorena Francuska (LFI) uputio je građanima poziv da se "što pre oslobode vlade".

"Ova kombinacija nema ni legitimitet ni budućnost. Moraćemo da je se rešimo što pre", napisao je on na platformi X. Lider nacionalnog okupljanja (RN) Žordan Bardela smatra da ova vlada "nema budućnost".

Na platformi X Bardela je napisao da u novoj vladi vidi "povratak makronizma na mala vrata".

"Ono što su Francuzi demokratski sankcionisali, u dva navrata, ne može da se vrati kroz žalosne igre aparata i političkih kalkulacija. To je dakle vlada koja nema budućnost", naveo je on.

Posle dve nedelje, večeras je objavljen sastav nove vlade premijera Mišela Barnijea, u kojoj će bivši ministar za Evropu Žan-Noel Baro biti novi šef francuske diplomatije.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading