dubrovnik
Foto: Alo/S. STEPANOVIĆ

Napad se dogodio u jednom noćnom klubu, a, prema onome što je ispričao, do napada je došlo zbog toga što se radi o muškarcu homoseksualne orijentacije.

"Prvo je plesao kraj mene i šaputao mi na uho"

Radi se o 33-godišnjem Holanđaninu indijskog porekla koji živi u Amsterdamu, a u Dubrovnik je došao turistički. Veče u petak je odlučio da provede u Klubu Lazareti, gde se tada puštala elektronska muzika. Bio je u društvu s prijateljem.

- Jedan dečko je plesao kraj mene, bio je onako sav vrckav. Dvojica su bila u društvu, ali jedan od njih me napao. Prvo mi je prišao i šapnuo mi je da pođem s njim do VC-a, da tamo ima nešto za mene. Nisam otišao, odbio sam taj poziv - objasnio je ovaj muškarac.

Nešto kasnije morao je da ode u VC

- To je bilo nekad oko 2.30. Morao sam se olakšati. Ali taj dečko je stajao ispred VC-a, dodirnuo me za rame i pitao me jesam li gej. Odgovorio sam mu da jesam. Nakon toga me je jako, izuzetno snažno udario pesnicom u lice. Krvi je bilo posvuda -  rekao je.

Operisan u Amsterdamu

U bolnici su mu ustanovljeni, kaže, višestruki prelomi vilice. Ne može da jede i govori, pa je bila potrebna hitna operacija.

- Osim preloma, vilica mi je dislocirana. Nakon tretmana u dubrovačkoj bolnici, otišao sam kući za Amsterdam. Danas imam operaciju - poručio je turista koji je na svom putovanju bio žrtva teškog nasilja, očigledno samo zato što je homoseksualne orijentacije.

"Mislimo da je napadač lokalac"

Prijatelj napadnutog muškarca rekao je da misli da je napadač lokalac, kazavši da je to zaključio jer su napadač i njegov prijatelj razgovarali na hrvatskom s izbacivačem koji se nasilniku suprotstavio. Što se tiče postupanja policije, ističe da su bili korektni, ali i da nisu obratili pažnju na tvrdnje njegovog napadnutog prijatelja da se radi o homofobnom napadu.

- Kasnije su ga pregledali u bolnici, dali mu tablete protiv bolova, urađen mu je CT, te je specijalista naveo da ga treba operisati. Pošto Dubrovnik nema uslove, rečeno je da bi to trebalo uraditi u Splitu. Ali, nismo se dogovorili sa splitskom bolnicom i on je otišao za Amsterdam, gde mu je danas operacija - rekao je prijatelj napadnutog muškarca, koji je dodao i da ga je policija zvala pitajući ga više pojedinosti o napadaču.

Policija potvrdila da je muškarac zadobio tešku povredu

- Možemo potvrditi kako je Policijska stanica Dubrovnik dana 21. septembra 2024. godine u ranim jutarnjim satima primila dojavu o napadu na mušku osobu u noćnom klubu Lazareti, kada je oštećeni muškarac zadobio tešku telesnu povredu koja je kao takva okvalifikovana u Opštoj bolnici Dubrovnik.

- S obzirom na to da je istraga u toku, trenutno nismo u mogućnosti da iznosimo detaljnije informacije o ovom događaju - naveli su iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

(Alo/Telegraf)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading