Vang Ji
Foto: EPA/EPA-EFE/SARAH YENESEL

"Moramo ojačati vladavinu međunarodnog prava, napustiti pravo džungle u kojoj jaki maltretiraju slabe, suprotstaviti se aktima hegemonije kao što su jednostrane sankcije i zaštititi legitimna prava i interese zemalja u razvoju. Moramo da izgradimo bolju budućnost", rekao je ministar spoljnih poslova Kine na Samitu o budućnosti tokom Generalne skupštine UN u Njujorku, prenosi Ukrinform. 

Prema njegovim rečima, zemlje treba da podrže viziju zajedničke, sveobuhvatne, kooperativne i održive bezbednosti, rešavanje sporova kroz dijalog, rešavanje razlika kroz konsultacije i unapređenje bezbednosti kroz saradnju.

"Posebno, primer treba da daju velike zemlje. One treba da razbiju geopolitičke krugove, da teže višem dobru, da se uzdignu više, da blokiraju konfrontaciju i da služe kao propeleri svetske solidarnosti i sidra međunarodnog mira", rekao je kineski ministar.

On je naglasio da Kina podržava UN kao "glavni kanal u upravljanju veštačkom inteligencijom" i da će predložiti akcioni plan za izgradnju kapaciteta veštačke inteligencije za opšte dobro.

BONUS VIDEO


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading