Moamer
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

Ekipa "Dnevnog avaza" nalazi se u Bijelom Polju, rodnom mjestu Moamera Kasumovića, a u koje je otišao nakon što je osuđen na godinu zatvora zbog bludničenja nad dečakom.

On je tu kaznu otkupio za 36.500 KM, a za ovaj slučaj niko nije znao dok se o njemu nije progovorilo na Sarajevo Festu.

Srdanović je kazao da nije bilo moguće naslutiti takvo nešto.

"Kasumović je sarađivao s mnogim institucijama kulture u Crnoj Gori i van Crne Gore, tako da ne vjerujem da je bilo ko od njih, a mi sigurno ne, naslutio da se nešto ovakvo dešavalo, odnosno da nešto ovakvo može izaći u javnost", istakao je Srdanović.

Nakon što je otkrio šta se desilo bio je šokiran.

"Razlog je to da prethodno ništa slično nismo mislili da može da postoji kao mogućnost i to stanje šoka je nešto što još uvek nije prošlo. Tako da iznenađeni smo i onda poslije šoka sledi ona ljudska reakcija da uvek morate osuditi sva ta dešavanja koja su ovde eksplicitno opisana, medijski propraćena i koje je Tužilaštvo KS iznelo kao svoju zvaničnu izjavu", rekao je Srdanović za "Avaz".

Upitan da li su se javili Kasumoviću da saopšte da su prekinuli saradnju s njim, na šta je on odgovorio negativno.

"Ne, nije niko od članova ovog teatra kontaktirao sa Kasumovićem. Prekinuli smo sve saradnje što znači da će biti obustavljen svaki projekt u kojem je on učestvovao. Taj projekt više neće postojati, a i sam je teatar tek bio na svom početku, pa verovatno će biti i rasformiran. Tako da su to posledice ovog dešavanja i saznanja o tome što se se dešavalo nekih ranijih godina u BiH, tačnije u Sarajevu", naglasio je Srdanović.

Upitan zašto se nije to ranije pojavilo u javnosti, on je odgovorio:

"To je širi društveni kontekst, i ja ne bih previše ulazio u to. Živimo u nekim pretpolitičkim društvima, mislim da je jednak ambijent u BiH kao i u Crnoj Gori. Imam iskustva iz Crne Gore, a vidim da je to slično u BiH. I plaćamo ceh tome što smo takvi kakvi jesmo. Imali smo nekakvih afera, ispada da je ova stvar zataškana, a imamo neke koje nisu stizale ni do sudova", zaključio je.

Bonus video:

https://player.target-video.com/previews/index/1766657/27120/

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading