Elon Mask i Đorđa Meloni
Foto: Printscreen/printskrin/Jutjub


Tokom svečane ceremonije dodele nagrada, milijarder i vlasnik kompanije Tesla, Elon Mask, iznenadio je mnoge svojim pohvalama na račun italijanske premijerke Đorđe Meloni. Njih dvoje su zajedno prisustvovali događaju na marginama Generalne skupštine UN-a, a njihov blizak odnos je privukao pažnju svih prisutnih.


Mask je oduševljeno govorio o Meloni, nazivajući je "još lepšom iznutra nego spolja" i opisujući je kao "autentičnu, iskrenu i promišljenu osobu". Ovaj neočekivani gest izazvao je talas smeha među prisutnima, dok je sam Mask zaradio simpatije publike.


Meloni je lično zatražila da upravo Mask bude taj koji će je predstaviti na večeri Atlantskog saveta, što je samo jedan od njihovih susreta tokom protekle godine. Njih dvoje su se prvi put sastali u zvaničnoj rezidenciji Melonijeve u Rimu, a Mask je takođe govorio na političkom festivalu koji je organizovao Melonijin desničarski politički savez "Bratstvo Italije".

Njihov blizak odnos izazvao je različite reakcije, posebno zbog političkih stavova Meloni i njenog saveza. Kritičari su istakli njenu prošlu bliskost sa Rusijom i retoriku njenog političkog saveza, koja se protivi imigrantima i LGBTQ zajednici. Ipak, Meloni je postala važna politička figura u Evropskoj uniji od kada je postala prva ženska premijerka Italije pre skoro dve godine.

Uprkos kontroverzama, Meloni je nagrađena Global Citizen nagradom, koju su takođe dobili predsednik Gane, premijer Grčke i potpredsednica CJ Grupe. U svom govoru, Meloni je pohvalila Muska nazivajući ga "dragocenim genijem" i istakla značaj patriotizma, izazivajući ideju "neizbežnog pada Zapada".

(Alo/NY Post)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading