"BILO KOJI NAPAD I VAŠA ZEMLJA ĆE BITI RASKOMADANA" Tramp tražio od Bajdena: Zapreti im osvetom!
Foto: EPA/EPA-EFE/CJ GUNTHER

- Meni su direktno pretili i zahvalan sam vlastima sa kojima smo se sreli, ali mi smo veoma direktno ugroženi od Irana i mislim da treba da im pokažemo – a bolje je da to uradimo preko kabineta predsednika, da bilo koji napad na bivše predsednike ili predsedničke kandidate i vaša zemlja će biti raskomadana - rekao je Tramp na predizbornoj akciji u Severnoj Karolini .

Ranije u utorak, Trampova kampanja je saopštila da su američke obaveštajne službe upozorile na moguće pretnje protiv njega iz Irana i da su te pretnje u porastu poslednjih meseci.

Sam bivši predsednik je, ne iznoseći detalje i dokaze, optužio Iran da je navodno već napravio konkretne, ali neuspešne „pokrete“ protiv njega i da bi ih mogao ponoviti u budućnosti. Kandidat za predsednika SAD je istovremeno istakao da ga nikakve pretnje ne plaše i rekao da američka vojska „gleda i čeka“ da vidi kako će se situacija razvijati.

Ranije su mediji preneli, pozivajući se na podatke američkih obaveštajnih službi, da Vašington sumnjiči Teheran da navodno pokušava da utiče na izbore u SAD, prenosi RIA.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading