Donald Tramp
Foto: AP/Paul Sancya

 

 Tramp je to izjavio na predizbornom događaju u američkoj saveznoj državi Severna Karolina, nakon što su ga američki obaveštajni zvaničnici obavestili dan ranije o "stvarnim i konkretnim pretnjama Irana da će ga ubiti", saopšteno je iz njegovog predizbornog štaba, preneo je Rojters.

Federalne vlasti istražuju atentat i pokušaj ubistva Trampa na njegovom golf terenu na Floridi sredinom septembra i na mitingu u Pensilvaniji u julu. Organi za sprovođenje zakona nisu javno sugerisali umešanost Irana ili bilo koje druge strane sile u bilo koji od ta dva incidenta.

"Postojala su dva pokušaja atentata na moj život za koja znamo i oni mogu, ali ne moraju uključivati, ali moguće da uključuju, Iran, ali ja zapravo ne znam", rekao je Tramp u Mint Hilu, u Severnoj Karolini. On je kazao da je Iran upućivao veoma direktne pretnje SAD i da smatra da mu se mora reći da ako izvedu bilo kakve napade na bivše predsednike ili kandidate za predsednika, da će njihova zemlja biti raznesena u paramparčad.

Tramp je, takođe, upitao zašto predsednika Irana Masuda Pezeškijana, koji prisustvuje Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija u Njujorku, štite organi za sprovođenje zakona SAD.

"Ove nedelje imamo predsednika Irana u našoj zemlji, imamo velike bezbednosne snage koje ga čuvaju, a ipak prete našem bivšem predsedniku i vodećem kandidatu za narednog predsednika - svakako čudan splet okolnosti", naglasio je Tramp. On je rekao da neprijatelji SAD očajno žele da ga spreče da se vrati u Belu kuću jer će on povratiti položaj zemlje u svetu.

"Zato ljudi u nekim zemljama žele da me ubiju. Nisu zadovoljni mnome. To je rizičan posao. Zato žele da me ubiju. Ubijaju samo dosledne predsednike", rekao je Tramp.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading