Rat na frontu
Foto: Alo/Shutterstock

 

IDF je saopštio da je sistem protivvazdušne odbrane dugog dometa "Erou" (Arrow) oborio raketu "van granica zemlje" i da su upozorenja aktivirana zbog zabrinutosti da će geleri pasti blizu civila, prenosi Tajms of Izrael.

Nije bilo izveštaja o direktnim udarima gelera i niko nije povređen, iako je hitna služba saopštila da je 17-godišnja devojka zadobila lakše povrede nakon što ju je udario automobil koji je naglo skrenuo kada se dogodio napad. Hitna služba je takođe dodala da je 17 osoba lakše povređeno na putu do skloništa.

Niko nije preuzeo odgovornost za napad, iako je jemenska militantna grupa Huti navela da će vojni portparol dati saopštenje u narednim satima.

Zvaničnik Huta je nagovestio da je napad bio odmazda za jučerašnji izraelski vazdušni napad u kojem je ubijen visoki lider Hezbolaha Mohamed Srur, čiju je smrt grupa i potvrdila neposredno pre nego što su se oglasile sirene u Izraelu. Izraelska vojska, koja je Srura opisala kao komandanta dronova Hezbolaha, navela je da je on bio Hezbolahov ataše u Jemenu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading