hapšenje
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Podgorička policija uzela je izjavu od Konatareve, nakon čega se tužilac izjasnio da u njenim radnjama ima bića krivičnog dela, koje se goni po službenoj dužnosti.

Tužilac iz Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici dao je i nalog da se devojka uhapsi zbog sumnje da je počinila krivično delo – povreda slobode opredelenja pri glasanju.

Lična karta M.K. pronađena je prilikom pretresa Zorana Lakčevića u podgoričkom naselju Zabjelo.

Ona je, kako saznaju “Vijesti”, tokom saslušanja kazala da je ličnu kartu prodala za 50 evra jednom aktivisti, ali za prošle izbore, te da nije na te izbore ni izlazila.

U izjavi je navela i da nikada nije uzela novac od tog aktiviste, koji joj je bio obećan, te da joj lična navodno od tada nije ni vraćana.

Osnovno državno tužilaštvo u četvrtak je Lakčeviću odredilo zadržavanje do 72 sata zbog sumnje da je izvršio krivično delo povreda prava glasanja.

Policija je po nalogu tužioca proširila istragu, pa su uzete izjave od osoba čije su lične karte pronađene kod Lakčevića.

“Naime, u Ulici 8. marta u Podgorici policijski službenici kontrolisali su lice Z.L. (43) kod kojeg su ovom prilikom pronašli 23 lične karte, pasoš, kao i svesku sa podacima. Od njega je u službenim prostorijama Odelenja bezbednosti Podgorica prikupljeno obaveštenje na zapisnik i on je po nalogu tužioca koji je obavešten o događaju lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično delo povreda slobode opredelenja pri glasanju”, piše u saopštenju UP.

Bonus video:

https://player.target-video.com/previews/index/1766657/27120/

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading