Hasan Nasralah
Foto: EPA/EPA-EFE/STR, ilustracija

Na ekranu se kanala ide naslov: "Izraelska procena: Nasralah je eliminisan", prenosi Tajms of Izrael.

Druga velika izraelska TV stanica, Kanal 13, nešto je opreznija:

"Umereni optimizam u Izraelu: Napad na Nasralaha je uspeo."

Javni servis Kan je prvobitno koristio naslov na ekranu gde je pisalo da se veruje da je Nasralah "povređen," ali je nakon toga preneo izraelsku procenu da je ubijen, prenosi Tanjug.

Izvori Tasnima: Nasralah je živ i dobrog zdravlja

Generalni sekretar Hezbolaha, Hasan Nasralah i predsednik Izvršnog saveta pokreta, Hašem Safijedin, nisu povređeni u izraelskom napadu i dobrog su zdravlja, saopštili su izvori za Tasnim.

Neimenovani izvori su rekli novinaru Tasnima u Libanu da nijedan od visokih lidera libanske militantne grupe "nije postao mučenik u brutalnoj terorističkoj operaciji koju je pokrenuo cionistički režim u petak uveče".

"Operacija cionista završila se neuspehom", rekli su izvori.

Ovo je saopšteno nakon što su se na društvenim mrežama, ali i u izraelskim medijima, pojavile informacije da su Nasralah i Safijedin bili meta tokom velike vazdušne ofanzive izraelskog režima na četvrt Dahija na jugu Bejruta, kao i da je Nasralah verovatno ubijen.

Izraelska vojska je saopštila da su F-35 avioni izvršili napad koristeći bombe za uništavanje bunkera.

Libanski vršilac dužnosti premijera, Nadžib Mikati, reagovao je na napad, rekavši da međunarodna zajednica "mora da odvrati izraelskog neprijatelja i zaustavi njegovu tiraniju i rat istrebljenja koji vodi protiv Libana", prenosi Tanjug.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading