OVO JE POTPUNO SUMANUTO! RUSIJA UVODI OZBILJNE KAZNE ZA ONE KOJI NE ŽELE DECU: Pogledajte šta čeka njih i one koji ih BRANE!
Foto: AP/Tanjug/Ap


Ruski parlament trenutno razmatra zakonodavstvo koje bi zabranilo "svesno odbijanje rađanja dece". Prema predlogu zakona donesenog u Državnoj Dumi, novčane kazne od 400.000 rubalja [$4.354 USD] prete svima ko se bavi "propagandom bezdečnosti", a suma se udvostručuje na $8.639 USD ukoliko je osoba koja diskutuje o ovom konceptu zvaničnik, ili čak do $53.906 USD za kompanije. Samo osobe sa odobrenim verskim uverenjima, ozbiljnim zdravstvenim problemima ili oni koji su bili žrtve silovanja će biti dozvoljeno da "odbiju rađanje dece".

Čak i pojedinci koji na društvenim mrežama brane lični izbor da nemaju decu biće kažnjeni novim zakonima.


Predsednik Državne Dume, Vjačeslav Volodin, ističe da je predloženo zakonodavstvo više usmereno na "tradicionalne porodične vrednosti" nego na pad nataliteta u Rusiji i masovne smrti među mladim vojnicima koji se bore u invaziji Ukrajine.

Volodin ističe da "grupe i zajednice na društvenim mrežama često pokazuju nepoštovanje prema majčinstvu i očinstvu, agresiju prema trudnicama i deci, kao i prema članovima velikih porodica". On tvrdi da "prijateljska i velika porodica predstavlja osnovu jake države".

Portparol ruskog predsednika, Dmitrij Peskov, podržava ovaj potez, navodeći da je "katastrofalan" natalitet u Rusiji hitno pitanje. "Povećanje nataliteta je jedan od glavnih prioriteta celokupne vlade i čitave zemlje", izjavio je Peskov.

Prošle nedelje, zvaničnici su najavili da će novi Key Performance Indicator (KPI) na radnom mestu biti da li su žene zaposlene trudne. U tu svrhu, poslodavcima se preporučuje da omoguće redovne "bračne pauze" tokom radnog vremena. Kremlj ističe postojanje organizovanog "bezdečnog" pokreta koji podriva budućnost nacije, i navodi nekoliko grupa na društvenim mrežama kao dokaz zavere.

Nove demografske brojke otkrivaju da je natalitet u Rusiji pao na najniži nivo od raspada Sovjetskog Saveza, a prošle godine je zabeležen pad ukupnog broja stanovnika. Samo 1,26 miliona dece je rođeno, dok je 1,3 miliona ljudi umrlo. Imigracija je takođe opala zbog Putinovog autoritarnog režima, slabije ekonomije i obaveznog vojnog roka zbog invazije na Ukrajinu.

Pored toga, Duma razmatra novi zakon koji bi zabranio abortuse u privatnim klinikama, ograničavajući ih na državno kontrolisane klinike samo u slučajevima ozbiljne pretnje majčinom životu ili rezultata incesta ili silovanja.

(Alo/NY Post)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (1)

Loading