ubistvo
Foto: Alo/Brexar Country Jail

Prema izveštajima Texas Public Radio, KSAT, CBS Austin i KENS 5, tužioci iz kancelarije okružnog tužioca okruga Beksar tvrde da su 31-godišnji Brendon Li Servera i njegova tadašnja supruga Miranda Kasarez izgladnjivali Serverinog sina Bendžamina do smrti 17. avgusta 2021. godine, prenosi magazin People.

Suđenje je počelo u utorak, 24. septembra, više od tri godine nakon što je Bendžamin preminuo u bolnici u San Antoniju. Kancelarija mrtvozornika okruga Beksar kasnije je utvrdila da je uzrok smrti bilo izgladnjivanje, prema izveštaju KSAT-a.

Prema saopštenju koje je kancelarija okružnog tužioca objavila u maju 2022. godine, kada je Servera optužen, on se suočava s optužbom za povredu deteta koja je prouzrokovala ozbiljnu telesnu povredu.

U sredu, 25. septembra, porota je slušala svedočenje policajca iz San Antonija, Omara Pereza, koji je 2021. godine bio pozvan u Serverin dom radi provere bezbednosti, prenosi KSAT.

"Bendžamin] je imao vidljive povrede", svedočio je Perez. "Imao je modrice na očima i trupu i bio je mršav... videle su mu se kosti."

Servera je osporio ove tvrdnje, tvrdeći da je Bendžamin imao probleme u ponašanju koji su doveli do toga da sam sebe povređuje, što je rezultiralo njegovim modricama, prema izveštaju KSAT-a.

Branilac, Džodi Sojers, tvrdila je tokom uvodnog izlaganja da je dečak oduvek bio niskog rasta, a takođe je tvrdila da lekari nisu izrazili zabrinutost za njegovo zdravlje u danima pre smrti, navodi KSAT.

"Ovo dete nije bilo izgladnjivano niti dehidrirano, a to će biti potkrepljeno naučnim dokazima", rekla je Sojers.

CBS Austin i KSAT izveštavaju da su tužioci pokazali porotnicima slike Bendžaminovog tela tokom svedočenja mrtvozornika, ilustrujući koliko je dete bilo pothranjeno i neuhranjeno. Mrtvozornik je takođe potvrdio Perezove tvrdnje o modricama na Bendžaminovom telu, svedočeći da je tokom autopsije pronašao modrice.

"Umro je od gladi, a njegova smrt je proglašena ubistvom", svedočila je glavna mrtvozornica okruga Beksar, Kimberli Molina, prema izveštaju KSAT-a, prenosi Telegraf.

"Izgledao je pothranjeno i sitno za svoj uzrast", dodala je, opisujući rezultate Bendžaminove autopsije.

Molina je rekla da je Benjamin u trenutku smrti imao samo 12,7 kg, a slike su pokazale da su mu rebra bila vidljiva kroz grudi, prenose KSAT i CBS.

Pored toga, pedijatar Džejms Lukfar, koji je lečio dečaka u bolnici u San Antoniju, gde je proglašen mrtvim, svedočio je da je mališan bio pothranjen za svoj uzrast i rekao je da se slaže sa zaključkom mrtvozornika da je uzrok smrti bilo izgladnjivanje, izveštava KSAT.

"Po mom mišljenju, bilo je dovoljno dokaza da je Bendži bio žrtva izgladnjivanja pre smrti", rekao je Lukfar.

U aprilu 2023. godine, Bendžaminova maćeha Kasarez je osuđena za istu optužbu za povredu deteta koja je prouzrokovala ozbiljnu telesnu povredu i dobila je 25 godina zatvora, prema izveštajima Texas Public Radio, KENS 5 i CBS Austin. Tokom suđenja Kasarezovoj, tužioci su poroti pokazali fotografije frižidera u domu porodice i vrata Bendžaminove sobe — oba su bila zaključana katancima, prenose mediji.

Takođe, tokom suđenja Kasarezovoj, Bendžaminov stariji brat — identifikovan samo kao "BC" u sudskim dokumentima — svedočio je da je njihova maćeha zlostavljala Bendžamina, terajući ga da jede ljuti sos i sredstvo za dezinfekciju ruku, kao i da je bacala njegovo telo u vazduh, a potom ga nije hvatala, prema Texas Public Radio.

Prema izveštajima KENS 5 i Texas Public Radio, tokom istrage su oduzeti snimci sa njenog mobilnog telefona koji prikazuju Bendžamina kako drhti i plače dok moli za hleb.

Ako bude osuđen, Serveri preti maksimalna kazna od 99 godina zatvora i novčana kazna od 10.000 dolara, navodi kancelarija okružnog tužioca.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading