Sveštenik
Foto: Printscreen/Facebook

Britanski sveštenik, Endru Vagstaf (69), preminuo je nakon što je proveo noć sa 60-godišnjim belgijskim sveštenikom, poznatim kao "Pastor B", u rektoratu crkve Svetog Josipa blizu Antverpena, prema Agence France-Presse (AFP). Lokalni tužioci izjavili su da su dvojica sveštenika konzumirala ekstazi i poppers, te da su imali seks pre nego što je Vagstafu pozlilo. "Pastor B" je pozvao hitnu pomoć, ali nažalost, britanski sveštenik nije uspeo da bude reanimiran.

Nakon što je priveden na ispitivanje, "Pastor B" je uhapšen pod sumnjom da je trgovao drogom što je rezultiralo smrću. Vagstaf je imao tragove narkotika i ekstazija u svom telu, ali zvanični uzrok smrti još uvek nije utvrđen. Sveštenik je služio u Antverpenu pre nego što se penzionisao prošle godine i vratio se u svoj rodni Vest Yorkshire u Velikoj Britaniji.

Vagstaf je bio član Anglikanske zajednice koja, za razliku od Katoličke crkve, ne zahteva celibat od svojih sveštenika. Američki orguljaš, Džimi Kulp, sećao se Vagstafa u objavi na Fejsbuku. "Saznao sam sinoć za smrt mog prijatelja, sveštenika Endrua Vagstafa u Engleskoj. Molim vas za molitve za njegovu dušu", napisao je Kulp. Crkveni distrikt Engleske u Evropi nije odmah odgovorio na zahtev za komentar u vezi sa situacijom.

(NYPost)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Ћикула

01.10.2024 18:52

Шта друго очекивати од болесне нације?