raketa s- 200
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen/ MILITARY REVIEW

Iran je lansirao raketni napad protiv Izraela kao odmazdu za invaziju Izraela na Liban, tvrdi Izrael. Izrael je naredio stanovnicima Jerusalima da se sklone na sigurno.

IDF je objavio na X: "Svi izraelski civili su u skloništima dok rakete iz Irana lete ka Izraelu." Izrael je upozorio javnost na mogući napad Islamske Republike danas, dok njegove trupe pokušavaju da unište svoju terorističku grupu.

Napad dolazi nakon što je IDF objavio da je ubio vođu transfera oružja Hezbolaha iz Irana.

Visoki zvaničnik Bele kuće je rekao da SAD aktivno podržava izraelske odbrambene pripreme.

Pretili su: "Direktan vojni napad Irana na Izrael će nositi teške posledice po Iran." Iran je obavestio "međunarodne strane" o obimu i vremenu svog napada, rekao je zvaničnik Ministarstva odbrane SAD. Axios je izvestio da se očekuje da će Iran koristiti balističke rakete koje mogu stići do Izraela u roku od 12 minuta od lansiranja.

Izraelske vlasti su odmah reagovale na napad iz Irana, naredivši stanovnicima Jerusalima da se sklone na sigurno. IDF je izdao saopštenje upozoravajući na potencijalni napad i obaveštavajući javnost o aktivnostima svojih trupa u borbi protiv terorističke grupe Hezbolah. Ovo je najnoviji incident u dugotrajnom sukobu između Izraela i iranskih saveznika u regionu.

Sjedinjene Američke Države su odmah pružile podršku Izraelu u njihovim odbrambenim pripremama, ističući ozbiljnost situacije i upozoravajući Iran na moguće posledice njihovih akcija. Očekuje se da će ova situacija izazvati reakcije i reakcije drugih međunarodnih aktera, budući da je Iran obavestio "međunarodne strane" o svom napadu.

(The Sun)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading