Rutjub
Foto: Printscreen/Printskrin


Ruska video platforma Rutjub je danas greškom postala dostupna na Guglovoj Plej prodavnici samo za američke korisnike. "Gugl se potpuno zapetljao u sopstvenim sankcijama i dogovorio kulturnu razmenu, a sada cela Amerika traži odgovor na pitanje kako se pravilno igra uz "Kaljinku", navodi se na Telegram kanalu servisa Rutjub.


U Guglovoj Plej prodavnici je nastala smešna zabuna", objavljeno je na Telegram kanalu servisa Rutjub, gde se dodaje da su Rusi začuđeni zbog toga što je njihova nacionalna platforma za hosting postala "holivudska ekskluziva".

"Umesto strogih sankcija, aplikacija Rutjub je postala dostupna samo u SAD. Amerikanci već aktivno proučavaju umetnost ruskog stand-up-a i prate kulinarske kurseve za pravljenje peljmena. Gugl se potpuno zapetljao u sopstvenim sankcijama i dogovorio kulturnu razmenu, a sada cela Amerika traži odgovor na pitanje kako se pravilno igra uz "Kaljinku", navodi se na Telegram kanalu Rutjuba.
Prethodno je Epl u avgustu izbrisao Rutjub iz svoje prodavnice aplikacija, što je navodno posledica američkih sankcija usmerenih protiv Ruske Federacije, prenosi Ria Novosti.

Rutjub je osnovan 2006. godine u Moskvi i po uslaugama koje nudi podeseća na poznatiji američki Jutjub, a njegov vlasnik je ruska medijska korporacija Gasprom medija.

Gledaoci Rutjuba mogu da prate licenciran sadržaj kao što su filmovi, serije, crtani filmovi i prenosi uživo, kao i podkaste i obrazovni sadržaj.

(RIA Novosti)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading