Viktor Orban
Foto: EPA/EPA Max Slovencik

- Ako Brisel nastavi da insistira na svojoj odluci da nas kazni zbog zaštite granica EU, možda će dobiti šta žele, Ilegalne migrante koji lupaju po vratima Mađarske isporučićemo na glavni trg u Briselu - napisao je Orban u objavi na Iks.

 

 

U avgustu je šef kabineta mađarskog premijera Viktora Orbana, Gergelj Guljaš rekao da „ako Brisel želi migrante, mi ćemo ih poslati tamo“.

Predstavnica Evropske komisije Anita Hiper napomenula je da bi sprovođenje obećanja Mađarske o slanju izbeglica u Brisel predstavljalo kršenje zakona EU.

Mađarska je takođe izrazila spremnost da podnese tužbu protiv Evropske komisije ako odbije da Budimpešti nadoknadi troškove zaštite granica EU od ilegalnih migranata.

Nakon migracione krize u Evropi, mađarske vlasti su počele da sprovode strogu politiku protiv migranata i izbeglica koji prelaze granice zemlje. Zbog toga je Budimpešta oštro kritikovana od strane humanitarnih agencija UN i Evropske unije.

Sud EU u Luksemburgu je u junu osudio Mađarsku na novčanu kaznu od 200 miliona evra.

 Mađarski premijer Viktor Orban rekao je da Budimpešta neće menjati svoju migracionu politiku, a da sudom EU rukovodi američki milijarder Džordž Soroš, prenosi RIA.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading