policija
Foto: Printscreen/Facebook/Bihać i Bišćani - Sve dobro i loše u našem gradu

"Paketne pošiljke bile su poreklom iz zemalja EU i bile su namenjene za fizička lica u BiH. Pošiljke su bile prijavljene po poštanskim carinskim deklaracijama neznatne vrednosti, deklarisane kao kafa, DVD i parfem, kojom prilikom je kao modus operandi izbegavanja mera carinske kontrole korištena metoda prikrivanja narkotičkih sredstava u originalna pakovanja drugih roba", rekli su iz UIO BiH.

Naime, kako su dodali, pregledom pošiljki u pakovanjima kafe i kutiji za parfem pronađene su prikrivene PVC kesice nepoznatog sadržaja koje su po izgledu asocirale na narkotička sredstva.

"Testirani su jednokratnim testerima za narkotička sredstva prilikom čega je detektovano prisustvo psihoaktivnih supstanci tetrahidrokanabinola (THC) i spojeva feniletilamina i amfetaminske klase", kazali su iz UIO BiH.

O svemu su obavešteni službenici MUP-a FBiH, Federalne uprave policije, koji su pod nadzorom Tužilaštva BiH oduzeli narkotike.

U pitanju su tablete metamfetamina - 960 komada, metamfetamin u prahu - 1.300 grama, tablete metamfetamin - još 2.000 komada i  marihuana i hašiš - 100 grama.

"Pritom, u pošiljci gde su pronađeni hašiš i marihuana, pronađen je set za nelegalno otključavanje brava, čije je pakovanje izgledom asociralo na bankovnu karticu, te je zajedno sa narkotičkim sredstvima oduzet", naveli su iz UIO BiH.

Uprava za indirektno oporezivanje poziva sve građane da na otvorenu liniju UIO broj 080 02 06 07 prijave svaki oblik nelegalne trgovine, poreske ili carinske utaje. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

Bonus video:

https://player.target-video.com/previews/index/1775786/37042/

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading