mleko
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Porodica u Virdžiniji u Sjedinjenim Američkim Državama je nedavno izgubila baku i na njih je došao red da čiste njenu kuću.

U teškoj situaciji zbog gubitka člana porodice, doživeli su i jedan opštajući trenutak jer su na dnu zamrzivača pronašli nesvakidašnje „porodično nasleđe“, prenosi Njuzvik.

Već su izvadili meso, povrće i ostatke obroka koji se uglavnom nalaze u zamrzivaču, a onda su ugledali keks umotan u papir sa porukom. Pisalo je: „Keks je napravila gospođa Dara L. Čamb u avgustu 1940. godine u domu Blankenšip.“

 

 

Unuk Endi Vajzman rekao je za Njuzvik da je porodicu u početku iznenadilo ovo otkriće, ali je želeo da sazna zašto ga je njegova baka tako dugo čuvala.

Ispostavilo se da je Vajzmanov pra-ujak verovatno bio prvi koji ga je sačuvao.


Bio je u Drugom svetskom ratu, što ih navodi da misle da je keks potencijalno napravljen za njega pre nego što je otišao u rat, a zatim ga zadržao kao uspomenu na svoju majku.

Prema ovim proračunima, biskvit je u porodici već 84 godine. Nakon smrti praujaka, neobično nasleđe je prešlo na njihovu baku, koja se o njemu brinula narednih 10 godina do njene smrti.

- Preminula je prošlog meseca, tek je napunila 90 godina. Prolazak neobičnog porodičnog nasleđa bio je trenutak za opuštanje u inače stresnoj situaciji. Bilo je smeha i konfuzije, uz šale na račun ideje da se to degustira - rekao je Vajzman za Njuzvik

Dodaje da zaostavština keksa živi i dalje, trenutno u zamrzivaču njegovih roditelja, ali pretpostavlja da će to kasnije preuzeti njegova braća.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading