Jablanica
Foto: AP/AP Armin Durgut

Katastrofalne poplave pogodile su delove Bosne i Hercegovine u kojima je stradalo najmanje 18 osoba, a nastala je i ogromna šteta.

Elvedin Mušanović iz Kiseljaka objavio je na Fejsbuku da je njegova porodica izbegla tragediju zahvaljujući najmlađoj kćeri, koja se probudila jer je bila gladna.

"Hvala našoj Nur koja se probudila da jede i tako smo primetili da je vodostaj Kreševke porastao, inače bi i sva vozila bila potopljena. U 20-ak minuta sve je bilo pod vodom. Gledaš i ne veruješ da ti se to pred očima dešava, jednostavno se nije moglo učiniti ništa više", piše Mušanović.

Podelio je i fotografije štete koja je nastala zbog poplave.

"Otac je celi život ulagao u autoservis, juče je sve mulj prekrio. Ništa nismo uspeli da podignemo. Moji svi pomoćni objekti su bili oko 150 cm pod vodom. Ljudskih žrtava nije bilo, hvala Bogu. Materijalna šteta je ogromna, ali će se nadoknaditi", napisao je.

 

 

"Nama pomoć oko čišćenja nije potrebna, ima nas dovoljno, hvala Bogu. Veliko hvala svima koji su juče čistili. Hvala svima vama koji ste voljni pomoći, puno to znači. Vi koji ste u prilici, pomozite našim starijim komšijama, oni ovo ne mogu sami očistiti za celi svoj život. Onaj ko ovo nije prošao, ne može ni da zamisli kakav je osećaj i kakva prljavština ostaje. Sam čovek može samo da plače. Kiseljak ovo nije zapamtio, i molim Boga da se više ne ponovi. Hvala vam, prijatelji moji", poručio je Mušanović.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading