grčka
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Četrnaestogodišnjak koji je teško povređen u subotu popodne, kada je pao sa krova stambene zgrade u Solunu, dok se bavio parkurom, danas je podvrgnut hitnoj operaciji.

Prema poslednjim informacijama, iako se isprva činilo da maloletnik nije zadobio povrede mozga od pada sa 12 metara, lekari su mu konstatovali hematom na glavi i operacija je bila neophodna.

Naime, neurohirurzi su ponovo procenili njegovo stanje i odlučili da ga operišu, pri čemu je operacija završena bez komplikacija. Maloletnik je i dalje hospitalizovan sa intubacijom, a predstoji mu i treća operacija od strane ortopeda zbog preloma udova koje je zadobio.

Što se tiče okolnosti teške nesreće, izgleda da je potvrđen scenario da je 14-godišnjak sa prijateljima izvodio parkur. Naime, maloletnik je pao sa visine od približno 12 metara, pokušavajući da skoči sa zgrade u izgradnji u na drugu stambenu zgradu. Tada je izgleda puklo zaštitno staklo, zbog čega je maloletnik pao.

Prema rečima stanara stambene zgrade, vrlo često maloletnici izvode parkur skačući sa susedne napuštene zgrade na krov stambene zgrade i po prvim dokazima veruju da se tako desila i ova nesreća.

„Bilo je samo pitanje vremena kada će se desiti nešto ozbiljno, obavestili smo Opštinu i službe o ovoj situaciji, kako bismo između stambene zgrade i zgrade postavili zaštitne barijere, kako deca ne bi skakala“, rekao je jedan stanar.

"Pokušavao je da dođe do daha"

„U to vreme sam bio u kupatilu. Čuo sam kao da se čaše lome i jaku buku. Otvorio sam prozor na svetlarniku i video dete kako leži, u lošem stanju. Razgovarao sam s njim, govorio mu da se ne plaši. Ne znam da li je razumeo. Bili smo veoma uplašeni. Video sam dete ispred sebe. Pokušavao je da diše, da dođe do daha - ispričao je stanar stambene zgrade koji je posle nesreće pritrčao u pomoć maloletniku.

(Pronews)

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading